Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2025 YILI VEKÂLETLE KURBAN BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 13.500 TL, yurt dışında ise 5.450 TL olarak belirledi. Erzincan İl Müftü Vekili Medet Şahin, kurbanın yalnızca bir bağış değil, dini bir ibadet olduğunu vurgulayarak, bu ibadetin başka uygulamalarla ikame edilemeyeceğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2025 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı. 2025 yılı için vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 13.500 TL, yurt dışında ise 5.450 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Prof. Dr. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen 2025 Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kurban ibadetinin köklerinin Hz. Âdem’e kadar uzandığını ve insanlık tarihiyle yaşıt olduğunu ifade etti. Kurbanın, İslam inancında hem şekli hem de anlamı itibariyle son derece derin bir ibadet olduğunu belirten Erbaş, bu ibadetin özünün takva olduğunu vurguladı.

Erzincan İl Müftü Vekili Medet Şahin de konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kurbanın sadece şekilsel bir uygulama olmadığını, derin bir manevi anlam taşıdığını belirtti. Müftü Vekili Şahin, “Bir ibadet olması yönüyle kurban hem öz hem de biçim bakımından derin anlam ve hikmetler barındırmaktadır. Bu yüzden özü ve biçimsel özelliği detaylı biçimde dini kaidelerle belirlenmiştir. Dolayısıyla kurban yerine başka bir ibadetin ikame edilmesi doğru değildir. Kurban kesmek yerine kurbanın parasını dağıtmak, fakirlere gıda yardımı yapmak veya namaz kılıp oruç tutmakla hiç kimse kurban yükümlülüğü yerine getirilmiş olmaz. Bu gibi yaklaşımların İslam’dan referans bulması mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Müftü Vekili Şahin, kurban ibadetinin Müslümanları Allah’a yaklaştıran, toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir ibadet olduğunu dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu alanda yürüttüğü çalışmalarla dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirtti. “Dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır. Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, çaresizlerin umudu ve sevinci olmaktadır.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yarım asırlık tecrübesiyle vekâletle kurban kesimi konusunda örnek bir organizasyon yürüttüğünü belirten Şahin, Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya kadar birçok bölgede din kardeşlerine ulaştırılan kurban etlerinin, İslam’ın evrensel mesajının da bir yansıması olduğunu ifade etti.

2025 yılı Kurban Bayramı’nda “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla hareket edeceklerini belirten Müftü Vekili Medet Şahin, bu yıl da daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için gayret göstereceklerini söyledi. “2025 yılı Vekâletle Kurban Programımız kapsamında 81 il ve 922 ilçemiz başta olmak üzere yaklaşık 80 ülkenin 365 bölgesinde kesim yapılmasını, ayrıca Filistin kurbanlarının da başta Gazze’deki mazlumlar olmak üzere Filistin’e ulaştırılmasını hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Hayırsever vatandaşların bağışlarını “www.tdv.org” ve “bagis.tdv.org” web adreslerinden, TDV mobil bağış uygulamasından, il ve ilçe müftülüklerinden, Türkiye Diyanet Vakfı şubelerinden, din görevlilerinden, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapabileceklerini duyurdu.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların ise bağışlarını din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve bulundukları ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri aracılığıyla gerçekleştirebilecekleri bildirildi.